blindentribune

Ervaar voetbal en tennis in het stadion!

Op deze site vindt u meer informatie over de mogelijkheid, voor voetbalfans met een visuele beperking, om alle thuiswedstrijden van het Nederlands elftal te bezoeken.

De Blindentribune bestaat sinds 2007 in Nederland. AZ was de eerste voetbalclub in Nederland die in samenwerking met No Image het fenomeen introduceerde. In 2008 volgde het Nederlands elftal dit geweldige voorbeeld.

De Blindentribune zorgt ervoor dat voetballiefhebbers met een visuele beperking naar het stadion kunnen gaan om alle aspecten van deze wedstrijden te beleven.  Pieter van der Herberg en Joost Heiligers zijn de verslaggevers, die via een radioverbinding, de wedstrijd tot in detail voor deze doelgroep visualiseren. Wij zijn de ogen van onze bezoekers.

In het stadion krijgt u een radioontvanger en koptelefoon overhandigd zodat u geen minuut van de sfeer en wedstrijd zult missen. Wij beschrijven alles wat er op en rondom het veld zich afspeelt. Zo beschrijven we niet alleen het spelbeeld maar bijvoorbeeld ook de fysieke aspecten zoals lichaamsbouw, huidskleur en haardracht van spelers, op welke (kleur) schoenen ze spelen en welke spandoeken er in het stadion hangen.

Een bezoeker van De Blindentribune, Daan, gaf ons de volgende reactie: Daan: “Elk voetbalstadion moet een Blindentribune hebben. Alleen op de Blindentribune beleef je met een visuele beperking de wedstrijd als een echte supporter.

Het commentaar is net zo spannend als dat van Jack van Gelder, maar is veel uitgebreider. Ze vertellen over de kleuren van de keepershirts en voetbalschoenen, welke reclameborden er staan, hoe boos spelers kijken.

Het is belangrijk dat het verslag vanuit mijn positie gegeven wordt zodat ik weet waar de bal is. En als de wave door het stadion gaat, tellen ze tot drie en kan ik op tijd meedoen. Dan sta ik niet voor aap als ik als enige op het verkeerde moment omhoog veer.”

De toegangsprijzen verschillen per wedstrijd en variëren tussen € 18,50 en € 23,50. Elke bezoeker mag een begeleider meenemen en het kaartje voor de begeleider is geheel GRATIS.

Wilt u naar een wedstrijd van het Nederlands Elftal?

Download hier het: Bestelformulier Blindentribune-Ivoorkust

Bestelformulier Blindentribune-Luxemburg

 

We verwelkomen u graag bij een wedstrijd op De Blindentribune van het Nederlands Elftal!

De Blindentribune beleefde haar wereldprimeur tijdens 43e ABN AMRO World Tennis Tournament 2016

Van maandag 8 tot en met zondag 14 februari 2016 vond in Ahoy Rotterdam het 43ste ABN AMRO World Tennis Tournament plaats. Een geweldig internationaal evenement met een fantastisch deelnemersveld.

Op woensdag 10 februari 2016 verzorgde No Image in samenwerking met ABN AMRO, Ahoy en Visio de eerste Blindentribune voor tennis ter wereld.

Naast de vaste verslaggever Pieter van der Herberg van Blindentribune No Image waren de twee geweldige verslaggevers Andrea Van Den Hurk en Petra Janssen toegevoegd om u dit spektakel volledig te laten ervaren.

adtribune1

 

%d bloggers liken dit: